Paranormaal begaafd- hoe weet u wanneer u spirtueel begaafd bent?

Paranormaal begaafd - hoe herkent u het?

Paranormaal begaafd
Paranormaal begaafd

Mediums, paragnosten en helderzienden kunnen anderen mensen helpen met hun paranormale gaven. Een medium of paragnost is dus paranormaal begaafd. Maar wat houdt dit precies in? Over welke gaven beschikken ze dan? En kan iedereen deze gaven hebben? Misschien denk vraagt u zich af of u zelf ook paranormaal begaafd bent? Er zijn 6 verschillende paranormale gaven waarover iemand kan beschikken. Deze gaven zorgen er in principe voor dat iemand buitenzintuigelijke waarnemingen kan doen. Buitenzintuiglijke waarneming of ESP (extrasensory perception), ook paragnosie genoemd, is waarneming die onafhankelijk van de bekende zintuiglijke processen gebeurt. Buitenzintuigelijke waarnemingen zoals helderziende voorspellingen worden gedaan met het derde oog. Dit bevindt zich tussen uw ogen ten hoogte van uw voorhoofd. 

Wat is het derde oog?

Het derde oog is een chakra. Het is uw zesde chakra, ook wel Ajna chakra genoemd. Deze chakra vertegenwoordigd uw zesde zintuig. Deze chakra, oftewel uw derde oog is de toegangspoort tot uw innerlijke wijsheid en de spirituele wereld. Mensen met een goed geopende zesde chakra kunnen beelden opvangen van de spirituele wereld. Zij kunnen bijvoorbeeld letterlijk zien wat er in de toekomst staat te gebeuren. Deze mensen noemen we ook wel helderzienden. Mediums en paragnosten kunnen ook helderziend zijn. Voorspellende beelden noemen we ook wel visioenen. Visioenen zijn dus buitenzintuigelijke waarnemingen. En helderzien is dus 1 van de 6 paranormale gaven waarom iemand kan beschikken. 

Welke buitenzintuigelijk waarnemingen zijn er nog meer?

Het derde oog - Zesde zintuig
Het derde oog - Zesde zintuig

Er zijn veel verschillende buitenzintuigelijke waarnemingen die iemand met paranormale gaven kan doen. Het ligt er maar helemaal aan over welke gaven iemand beschikt. Soms beschikt iemand over alle 6 de gaven en soms over maar 1. Zo kan iemand bijvoorbeeld aanvoelen waar iemand anders pijn heeft. Of voelt iemand het verdriet of boosheid van een ander. Ook kunnen er geesten gezien of gehoord worden. Sommige mensen proeven bepaalde smaken of horen geluiden die andere mensen niet kunnen horen. Er zijn enorm veel verschillende paranormale waarnemingen die iemand kan doen. 

De verschillende paranormale gaven

Zoals eerder vermeld zijn er dus verschillende paranormale gaven waar iemand paranormale waarnemingen mee kan doen. De één is niet beter dan de ander. Ze zijn alleen erg verschillend. Meestal als iemand 1 gave heeft dan is sterke aanleg over de andere gaven ook te ontwikkelen. De meeste mediums en paragnosten worden al met hun gaven geboren. De gaven worden vaak door familie aan hun doorgegeven. Moet oefenen kan de gaven verder ontwikkeld en sterker worden. 

Helderzien

Dit is één van de meest voorkomende paranormale gave. Iemand die helder kan zien wordt een helderziende genoemd. Iemand kan voorspellende beelden zien maar bijv. ook beelden van iemand zijn verleden. Het kan ook zijn dat iemand geesten of andere entiteiten uit de spirituele wereld kan zien. 

Heldervoelen

Iemand die heldervoelend is kan vaak letterlijk de fysieke pijn van iemand voelen. Ook kunnen ze situaties heel goed aanvoelen. Ze weten vaak al wat de uitkomst van een situatie gaat zijn. Naast dat ze in staat zijn fysieke pijn van anderen te voelen kunnen ze ook de gevoelens zoals angst en verdriet van anderen voelen. Dit kan voor een heldervoelend iemand vaak erg vermoeiend zijn. Doormiddel van bepaalde oefeningen kan iemand zich minder kwetsbaar maken voor de energieën van anderen. Maar helaas is de gaven nooit helemaal uit te schakelen. 

Helderweten

Mensen die helderwetend zijn kunnen bepaalde gebeurtenissen of uitkomsten voorspellen zonder dat ze precies weten hoe ze aan de informatie gekomen zijn. Waarschijnlijk komt de informatie rechtstreeks uit de bron of van hun hogere zelf. De informatie die ze ontvangen 'weten' ze gewoon. Er is geen specifieke manier waarop ze aan de informatie gekomen zijn. 

Helderhoren

Een helderhorend persoon kan bijv. de stem van een overleden persoon horen. Het is ook mogelijk dat ze de stem van hun gids of een Engel horen. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook geluiden horen tijdens een reading. Soms horen ze de favoriete muziek van iemand die overleden is. 

Helderproeven

Wanneer iemand helder kan proeven dat kan deze persoon bijv. het favoriete eten van een overleden persoon proeven. Of ze proeven andere smaken die geassocieerd worden met de persoon die de reading ontvangt. 

Helderruiken

Een helderruikend persoon kan geuren reuken die voor de normale mens niet te ruiken zijn. Dit kan een favoriete parfum van iemand zijn. Maar denk hierbij ook aan bijvoorbeeld de geur van dennen wanneer iemand heel erg van kerstmis hield. Als er een ongeluk heeft plaatsgevonden kunnen ze bijv. ook benzine of vuur ruiken. 

Ben ik ook paranormaal begaafd?

Wanneer u één van deze gaven bij uzelf herkent dan betekend dit dat u dus inderdaad ook paranormaal begaafd bent. Dit kan voor veel mensen wanneer ze dit ontdekken erg beangstigend zijn. Het kan zijn dat u totaal niet weet wat u ermee aan moet en dat u de gaven als ongewenst beschouwd. Maar het kan ook zijn dat u nieuwsgierig bent en uw gave graag verder zou willen ontwikkelen. U kunt voor vragen en advies altijd contact opnemen met een ervaren medium, helderziende of paragnost. Zij kunnen u helpen en begeleiden. Ze kunnen u ook tips geven hoe u het beste met de gaven om kunt gaan. Misschien wilt u zelf ook wel mensen gaan helpen met uw gave? Dat kan natuurlijk! Er zijn genoeg medium sites waar u zich kunt aanmelden als spiritueel consulent.