Tarot kaartleggers - Waar kunnen ze mee helpen?

Bent u op zoek naar een goede tarotist of kaartlegger online? Of wilt u graag eerst meer informatie over wat een tarotist precies doet en waar hij u mee zou kunnen helpen? Dan bent u hier op de juiste plek. Wij geven u alle informatie die u nodig heeft en desgewenst kunt u ook direct met een gediplomeerde online tarotist in contact komen. 

De meeste mensen hebben weleens van een tarotist gehoord. Een tarotist wordt in de volksmond eerder een kaartlegger genoemd. En tarotist of kaartlegger is iemand die doormiddel tarotkaarten of andere waarzegkaarten inzicht kan krijgen in iemand zijn verleden, heden en toekomst. Vaak moet iemand jaren lang oefenen voordat hij of zij zich een ervaren tarotist kan noemen. Iemand mag zich eigenlijk pas een professionele tarotist noemen als hij of zij een degelijke opleiding succesvol afgerond heeft. De betekenissen van tarotkaarten kan namelijk aangeleerd worden. Dit betekend dan ook dat in principe iedereen een tarotist kan worden. 

Hoe werkt een tarotist of kaartlegger?

Ondanks dat de betekenis van tarotkaarten vaststaat is het vaak toch nog een hele kunst om te begrijpen wat de kaarten in een bepaalde legging precies willen zeggen. Alleen het aanleren van de betekenissen van de kaarten is vaak wel voldoende om een legging mee te kunnen doen maar echte professionele kaartleggers weten vaak nog veel meer verborgen informatie uit de kaarten te halen. De meeste ervaren kaartleggers hebben dan ook meestal op zijn minst een sterk ontwikkelde intuïtie of beschikken over andere paranormale gaven zoals bijvoorbeeld helder voelen. Een echte ervaren tarotist combineert dan vaste betekenis van de kaarten met zijn of haar intuïtie/gave om zo de meeste informatie uit de kaartlegging te halen.

Een tarot consult begint meestal met het stellen van een vraag. Dan worden de kaarten geschud. Aan de hand van de vraag kan gekozen worden voor een legging met veel of weinig kaarten. Elke positie van de kaarten heeft ook een speciale betekenis. Bij een legging met 3 kaarten staan de posities meestal voor het verleden, heden en toekomst.

Naast de vaste betekenissen geven ervaren tarotisten vaak extra betekenissen aan de kaarten. Deze betekenissen zijn uniek voor hun. Zij hebben geleerd dat kaarten extra informatie kunnen geven wanneer ze bijvoorbeeld naast elkaar vallen tijdens een reading. Of misschien hebben bepaalde kleuren een bepaalde betekenis voor hun. Als deze kleur dan vaak voorkomt op de kaarten tijdens een consult kan dat ook weer extra informatie geven.

Een goede tarotist vertrouwd op zijn of haar eigen intuïtie tijdens het geven van een reading. Zo krijgt een kaartlegging veel meer diepte en kunnen er ook specifieke details en informatie gegeven worden die niet direct met de vaste betekenis van de kaarten te maken hebben. 

Welke vragen kunt u aan een tarotist stellen?

U kunt een kaartlegster of een tarotist voor de meest uiteenlopende vragen contacteren. Populaire vragen zijn vragen over de liefde, geld, kinderen, relaties, zwangerschap, financiën, verhuizing, gezondheid etc. Natuurlijk zijn toekomst gerelateerde vragen de meest voorkomende vragen. Mensen zijn namelijk gefascineerd door de toekomst en willen graag weten wat hun te wachten staat. Tarotisten kunnen met tarotkaarten of andere kaarten toekomstvoorspellingen doen. Maar een goede tarotist kan u uw vertellen dat een tarotlegging eigenlijk bedoeld is om u inzichten te verschaffen maar ook advies te geven over belangrijke zaken in uw leven. De tarot is als een spiegel voor uw ziel. U kunt een kaartlegging ontvangen wanneer u vastzit en niet weet welke stap u moet nemen. Of wanneer u steeds maar in dezelfde situatie terecht komt en u niet begrijpt wat de les van deze situatie is. Een goede kaartlegging geeft vooral inzicht in uzelf en de situatie waarin u zich bevindt. 

Toch kunt u wanneer u graag iets zou willen weten over de toekomst ook een tarotist of kaartlegger raadplegen. Wanneer het Universum u iets over de toekomst wilt vertellen dan zal dit zeker in de kaarten komen te staan. 

Voorbeelden van vragen die u een tarotist kunt stellen

  • Is er iets belangrijks dat ik moet weten?
  • Wat moet ik doen om uit deze situatie te komen?
  • Hoe kan ik mijn relatie verbeteren?
  • Hoe denkt mijn partner over mij?
  • Hoe ziet de toekomst eruit?
  • Wat kan ik de komende tijd verwachten?

Een tarotist gebruikt altijd tarotkaarten, vandaar ook de naam 'tarotist. Daarnaast gebruiken ze meestal nog andere waarzegkaarten. Zoals de Lenormand kaarten. Deze kaarten zijn ook meer geschikt om toekomstvoorspellingen mee te doen. Het lezen van de Lenormand kaarten is enorm ingewikkeld omdat deze weer anders gelezen dienen te worden dan tarotkaarten. Bij het lezen van deze kaarten vertrouwd men vooral op zijn eigen intuïtie. Dat is bij tarotkaarten vaak ook het geval maar bij de Lenormand kaarten des te meer.

Kan iedereen een tarotist worden?

Zoals eerder verteld kan inderdaad iedereen een tarotist of kaartlegger worden. Dit omdat de kaart betekenissen aangeleerd kunnen worden. Iedereen kan ook een echte opleiding tot tarotist volgen. Toch zijn er hele goede tarotisten en ook minder goede tarotisten. Dit omdat veel tarotisten en kaartleggers de kaarten toch op hun eigen manier lezen. En dit hoeft niet altijd de juiste manier te zijn. 

Iedereen kan wel een kaartje trekken of voor de gezelligheid een legging doen voor vrienden of familie. Maar dat maakt iemand niet meteen een echte tarotist. Hiervoor moet iemand vaak jaren oefenen en een sterk ontwikkelde intuïtie of andere gaven hebben. Sommige mensen hebben meer talent dan anderen. Veel echte kaartleggers krijgen ook bijvoorbeeld beelden te zien tijdens een reading of ze krijgen extra informatie van hun gids. Het kan dus zijn dat wanneer u 2 verschillende kaartleggers contacteert met dezelfde vraag dat u 2 totaal verschillende readings ontvangt. Het is dus belangrijk dat u altijd op zoek gaat naar een bewezen tarotist en dat u ervaringen van anderen mensen kunt lezen. Zo weet u zeker dat u een professioneel en zuiver consult ontvangt. 

Beroemde tarotisten en kaartleggers

Marie-Anne Lenormand
Marie-Anne Lenormand

Veel bekende waarzeggers en helderziende zijn tegelijkertijd ook tarotist of kaartlegger. Een aantal bekende namen in de tarot wereld zijn : Etteilla oftewel tarotist Jean-Baptiste Alliette. Hij was de eerste echte bekende tarotkaart legger. Hij heeft de tarot groot gemaakt. Dit deed hij door de methode van het lezen van de kaarten te creëren. 

Marie-Anne Lenormand was ook een bekende waarzegger en helderziende. Zij publiceerde in 1845 het Grand Jeu de Mlle Lenormand (Het grote spel van mejuffrouw Lenormand). Ze was zo populair dat zelfs Keizerin Josephine, Napoleon en andere grote namen uit de geschiedenis haar kaartleggingen gebruikten om inzichten te verkrijgen. 

Waar kan ik in contact komen met een bewezen tarotist?

Online zijn er veel websites waar u met tarotisten in contact kunt komen. Dit kan via de chat, sms, email of via telefoon. Wij hebben veel van deze websites getest om te kijken welke de beste zijn. Wij hebben een chat site gekozen die wij zelf als beste hebben ervaren. Hier werken volgens ons de beste online tarotisten en kaartleggers. Hieronder kunt u een gratis account aanmaken om direct in contact te komen.

Bezoek de tarot chat