Mediums: Contact met Overledenen

De meeste mensen denken dat mediums, helderzienden, waarzeggers en paragnosten allemaal hetzelfde zijn. Dit is in zekere zin ook zo. Maar echte mediums beschikken over nog een andere gave waar paragnosten en helderzienden niet over beschikken. Dit is namelijk de unieke gave om contact te maken met overledenen en de spirituele wereld. Een medium kan vaak net als een paragnost, waarzegger en helderziende informatie geven over iemand zijn verleden, heden en toekomst maar kan daarnaast ook vaak boodschappen van overleden dierbaren doorgeven. Wanneer u dus een geliefde verloren bent en hiermee in contact wilt komen dan is een bewezen medium hier de aangewezen persoon voor. 

Hier kunt u alles lezen over echte mediums en de manier waarop ze werken. En kunt u natuurlijk ook, indien gewenst direct in contact komen met de beste online mediums via medium chat, bellen of mailen. 

Is Mediumschap Bewezen?

Contact met de spirituele wereld door een medium, wordt door de wetenschap als niet bewezen en zelfs helemaal onmogelijk geacht. Toch is mediumschap voor veel mensen al vele malen bewezen en kunnen we er niet meer omheen. Zelfs beroemde en bekende figuren van over de hele wereld van verschillende afkomsten bezoeken met regelmaat een medium voor advies, inzichten en zelfs voorspellingen. Mediums worden vandaag de dag zelfs steeds vaker geraadpleegd door de politie om te helpen met het oplossen van belangrijke zaken. Verschillende mediums hebben al vele bekende gebeurtenissen voorspelt en er zijn enorm veel boeken geschreven over het leven na dood. 

Over de hele wereld zijn er ook vele Tv programma's geweest waarin het mediumschap getest wordt. Daar werden vaak dingen voorspelt en er werden antwoorden gegeven die iemand zonder paranormale gaven eigenlijk niet zou kunnen weten. Voor veel mensen is mediumschap dus wel degelijk bewezen maar de wetenschap zal dit nooit erkennen. 

Hoe Werkt een Medium Precies?

Ieder medium is uniek en ze werken ook allemaal op hun eigen manier. Maar elk medium is in staat om zijn of haar vibratie te verhogen en zich op deze manier af te stellen op de spirituele wereld. De spirituele wereld bevindt zich namelijk op een andere, veel hogere vibratie dan wij aardse mensen. En daarom staan we er niet mee in contact. Een medium heeft de gave om door verschillende dimensies heen te kijken. Af stellen op de spirituele wereld kost ook erg veel energie en een medium consult duurt dan vaak ook niet langer dan 30 minuten.

Een medium kan bijv. via trance in contact komen met overleden personen. Maar ook automatisch schrift kan gebruikt worden om zo boodschappen van de spirituele wereld te ontvangen. Een medium dat geesten kan zien of horen kan contact met een overleden persoon nooit afdwingen. De geest oftewel ziel van de overleden persoon heeft zelf de vrije keuze om wel of niet contact met het medium te maken. Het kan gebeuren dat u bijvoorbeeld een medium contacteert omdat u contact wilt met uw overleden zus maar dat u boodschappen ontvangt van uw overleden opa. Een medium kan dus alleen kijken welke ziel zich aanbiedt en kan dus nooit vooraf garanderen dat u contact krijgt met de persoon waar u graag contact mee zou willen. 

Verschillende Soorten Mediums

Zoals eerder genoemd is elk medium uniek. En er zijn zelfs verschillende soorten mediums. Sommige mediums kunnen direct contact maken met overledenen. Zij kunnen bijvoorbeeld geesten zien en horen. Maar sommige mediums zijn niet instaat om contact te maken met geesten maar bijvoorbeeld wel met gidsen, astrale wezens, lichtmeesters en engelen. Zij krijgen hun informatie over een overleden persoon dan bijvoorbeeld van hun gids of engel. 

Sommige mediums gaan in trance, doen aan automatisch schrift of hebben visioenen en voorspellende dromen. Sommige mediums zijn ook healer en werken met edelstenen, kristallen, bloemen essences en kruiden. Mediums die ook kunnen healen kunnen vaak uw aura en chakra's zien en zo ook zien waar u blokkades heeft en wat er nodig is om die blokkades op te heffen zodat u zich mentaal en fysiek beter voelt. Andere mediums zijn weer instaat om met dieren contact te maken. De meeste mediums zijn met hun gaven geboren en hebben deze versterkt door veel te oefenen. Meestal wordt de gave door één van de ouders of voorouders doorgegeven. 

Het ene medium kan bijvoorbeeld helder ruiken en ruikt daarom bijv. de favoriete parfum van een overleden persoon. Sommige mediums kunnen alleen geesten horen maar kunnen ze niet zien. Terwijl een ander mediums bijv. de overleden persoon ziet en precies kan omschrijven hoe hij of zij er uitziet. Zoals u ziet is elk medium echt verschillend en werken ze ook allemaal op hun eigen manier. 

De verschillende manieren hoe een medium haar informatie kan ontvangen zijn: Helder weten, helder voelen, helder zien, helder horen, helder ruiken, helder proeven.

Wat is een Trance Medium?

Een trance medium is iemand die zichzelf in trance kan brengen en op die manier boodschappen van overleden personen of van de spirituele wereld kan doorgeven. Trancemediums werden vroeger ook wel Orakels genoemd. Via trance in contact komen met de spirituele wereld of geesten word ook wel channeling genoemd. Tijdens een seance zal het medium volledig onder invloed van trance zijn zodat de geest het lichaam van het medium kan overnemen. Tijdens een reading wanneer het medium in diepe trance is, is hij/zij zich niet bewust van alles wat er gebeurd. Ook na de seance weet het medium zich vaak bijna niks te herinneren. Een medium kan in lichte of in diepe trance zijn. Tijdens een trance lijkt het of het medium in slaap is. Dit is echter niet het geval. Het persoonlijke identiteitsgevoel is sterk verminderd of zelfs helemaal niet aanwezig tijdens een trance. In Nederland zijn er nog niet zo heel veel mediums die echt via een diepe trance boodschappen doorkrijgen. In Groot-Brittannië zijn seances veel voorkomender omdat het spiritisme zich daar al veel verder ontwikkeld heeft. 

Meest Bekende Trance Mediums

Edgar Cayce is het meest bekende trance medium van zijn tijd en werd ook wel de slapende profeet genoemd. Hij is geboren in Christian County, Kentucky in de Verenigde staten en leefde van 1877 tot 1945. Edgar Cayce heeft tijdens zijn trance veel informatie doorgegeven die tot de dag van vandaag nog steeds gebruikt word. 

Nederland heeft ook een aantal bekende Trancemediums. De meeste bekende zijn Jozef Rulof, mevrouw Mulder-Schalekamp en Gerard Croisset. Jozef Rulof schreef ruim 25 boeken en maakte ook schilderijen onder invloed van verschillende overleden schilders. Mevrouw Mulder-Schalekamp was naast medium ook een schrijfster van verschillende boeken over het leven na de dood. Ze schreef onder anderen de boeken ''De doden spreken'' en ''EMED zijn leven aan gene zijde''. 

Andere Bekende Mediums

 • Een bekend Nederlands medium is Danielle Nijhuis. Zij was live te zien in een Nederlands Tv programma. Zij heeft vele zuivere medium consulten op live Tv gegeven en is zelfs uitgeroepen tot beste medium van Nederland in 2016 en 2017. 
 • Medium Theresa Caputo is een bekend Amerikaans medium. Zij heeft haar eigen Tv programma waarin ze mensen en vaak ook beroemde mensen readings geeft. Tijdens deze readings maakt ze contact met overleden dierbaren en verbaasd ze mensen met haar specifieke antwoorden. 
 • Tyler henry is een medium wat vooral de laatste tijd steeds bekender wordt. Tyler henry is geboren in Californië in de Verenigde staten. Hij is geboren op 13 Januari 1996. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel mensen geholpen met zijn zuivere consulten en spookachtig accurate uitspraken. Hij heeft zijn eigen Tv programma waarin hij contact maakt met de overleden dierbaren van Internationale beroemdheden. 
 • Derek Ogilvie, geboren op 21 Februari 1965 in Johnstone, Verenigd koninkrijk is ook een bekend medium van onder andere de Nederlandse Televisie. Hij werd ook wel ''de babyfluisteraar genoemd. Derek heeft verschillende populaire tv shows gemaakt genaamd : Derek Ogilvie, The Ghost Whisperer en The Baby Whisperer. Hij geeft op het moment nog steeds shows die je kunt bijwonen. Tijdens die shows geeft hij de mensen in het publiek paranormale readings. 
 • Medium Char Magnolia is een Amerikaans medium geboren op 21 Augustus 1951 in Detroit, Michigan, Verenigde staten. Char is wereldwijd bekend en heeft ook verschillende Tv shows gehad zoals : Char het medium, Psychic at large en Char - leven na een ramp. Vaak word er getwijfeld aan de oprechtheid van Char. Ze word door sommige ervan verdacht aan cold reading te doen. Bekende figuren die van Char een consult hebben ontvangen beweren daarin tegen dat ze wel degelijk echt is. 

Wat is Automatisch Schrift?

Automatisch schrift is een manier van schrijven waarbij datgene wat er geschreven wordt niet bewust van de gedachte van de schrijver zelf komt. Tijdens automatisch schrijven kan de schrijver in een lichte of diepe trance zijn. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het medium kan zich ook bewust zijn van wat hij/zij opschrijft maar totaal geen controle hebben over wat er geschreven wordt. Tijdens automatisch schrift wordt er contact gemaakt met het hogere bewustzijn, engelen, gidsen of andere entiteiten uit de spirituele wereld. Zij besturen als het ware de hand van het medium. 

Wat is een Dieren Medium?

Naast gewone mediums zijn er ook mediums die contact kunnen maken met de zielen van dieren. Deze mediums worden ook wel dieren mediums of dierentolken genoemd. Een dierenmedium kan contact maken met de energie van een nog levend dier of overleden dier. Het maakt hierbij niet uit om wat voor een soort dier het gaat. Het kan om een hond, kat, vogel, konijn, paard of ander dier gaan. Een dieren medium kan geraadpleegd worden wanneer uw dier gedragsproblemen vertoond en u hier graag meer inzicht over zou willen ontvangen. Maar ook wanneer uw geliefde dier overleden is en u graag wilt weten of de ziel van uw dier nog om u heen is. 

Mediums en Voorspellingen

Kunnen mediums dus naast het contact maken met overledenen dan ook de toekomst voorspellen? Ja, dat klopt. Omdat mediums meestal ook helderziend zijn en bijv. voorspellende dromen of visioenen hebben kunnen ze ook toekomstvoorspellingen doen. Sommige mediums gebruiken hulpmiddelen zoals de Tarot of Astrologie om voorspellingen te doen.  Het is wel zo dat veel uitkomsten niet vaststaan maar worden gecreëerd door de keuzes die wij zelf maken. Een medium kan dus niet zomaar alles voorspellen. Omdat een medium of helderziende zelf niet beslist welke informatie hij of zij wel of niet doorkrijgt kunnen zij nooit garanderen dat er bepaalde voorspellingen gedaan worden. De spirituele wereld beslist wat er wel of niet met u gedeeld kan/mag worden. 

Welke Vragen kunt u aan een Medium Stellen?

Omdat een medium vaak helderziend is kunt u met bijna elke vraag bij een medium terecht. Zo kan een medium dus helpen met elke vraag over de liefde, werk, geld, kinderen, zwangerschap, verhuizing, hooggevoeligheid, angsten en fobieén, rouwverwerking en contact met overledenen. Mediums worden ook geregeld geraadpleegd voor het doen van toekomstvoorspellingen. 

Voorbeelden van medium vragen

 • Wat kan ik in de nabij toekomst verwachten?
 • Hoe kan ik het beste reageren in deze situatie?
 • Komen mijn ex en ik weer bij elkaar?
 • Heeft iemand uit de spirituele wereld een boodschap voor mij?
 • Wat vind mijn overleden moeder van mijn nieuwe partner?
 • Weet mijn overleden zus wat er nu speelt in mijn leven?
 • Is mijn moeder mijn gids?

Direct Contact met Bewezen Mediums

Wanneer u zelf in contact wilt komen met een ervaren medium dat kan dat natuurlijk ook via onze website. Wij hebben namelijk de beste medium website alvast voor u uitgezocht. Wij hebben hier zelf meerdere medium consulten ontvangen en zijn hier erg tevreden over. De mediums waren alle zeer ervaren in wisten zeer specifieke dingen te benoemen. Daarnaast biedt deze medium website al goedkope consulten aan voor maar €10. Om direct in contact te komen met een online medium via in een chatbox dan kunt u op onderstaande link klikken.