Informatie over waarzeggers - Waar kan een waarzegger mee helpen?

Iedereen heeft natuurlijk weleens van waarzeggers gehoord. Een waarzegger of waarzegster is iemand die meestal met behulp van attributen de toekomst kan voorspellen. Door het lezen van bv tarotkaarten kan er een kijkje worden genomen in iemand zijn toekomst. Waarzeggers kunnen voorspellingen doen op het gebied van liefde, werk, geld etc. Maar u kunt ze ook raadplegen voor adviezen, inzichten en verduidelijking van een specifieke situatie in uw leven. Waarzeggers vindt u bijvoorbeeld nog vaak op kermissen. Maar vandaag de dag zijn er gelukkig ook bewezen waarzeggers waar u online direct mee in contact kunt komen.  

Wilt u meteen een echte waarzegger spreken? Wij hebben de beste websites voor u geselecteerd waar u kunt chatten, bellen of mailen met bewezen en professionele waarzeggers. U kunt hier zelfs via een gratis waarzegger chat direct 100% gratis in contact komen!

Wat is waarzeggerij?

Waarzeggerij is een poging om bepaalde inzichten te krijgen in een vraag of een bepaalde situatie. En zo dan ook specifieke voorspellingen te kunnen doen. Dit gebeurd doormiddel van een proces of een ritueel. Het lezen van tekens of ''omens'' staat daarbij centraal. Iemand die aan waarzeggerij doet wordt een waarzegger, waarzegster of ook weleens een voorspeller genoemd. De waarzegger maakt meestal gebruik van hulpmiddelen zoals een waarzegbol of Tarotkaarten. De oudste bekende vorm van waarzeggerij is waarschijnlijk geomantiek, en ongetwijfeld het meest complexe systeem is de westerse astrologie. 

De geschiedenis van waarzeggerij

De waarzeggerij kent een eeuwenlange traditie. Het oude China, Egypte, Chaldea en Babylonië kenden al waarzeggerij van 4000 jaar voor onze jaartelling. Voorspellende dromen en orakels speelde al een belangrijke rol in oude religies en geneeskunde. 

Zelfs in de bijbel wordt waarzeggerij genoemd maar daar wordt het raadplegen van waarzeggers en helderzienden strikt verboden. Daarom werd het bezoeken van een waarzegger in het christelijke Europa als een zonde beschouwd en beoefenaars werden soms zelf gerechtelijk vervolgd. 

Methodes die waarzeggers gebruiken

Waarzeggerij methoden
Waarzeggerij methoden

Het voorspellen van een bepaalde situatie of inzicht krijgen in een vraag gebeurd meestal via een ritueel. Het lezen van Tarotkaarten of thee bladeren of lopen met een wichelroede. Maar er zijn vele verschillende methoden die gebruikt kunnen worden. Zo kunnen er voorwerpen zoals stokjes, stenen en munten geworpen worden. De manier waarop ze neerkomen (opwaarts of neerwaarts) zou iets moet zeggen over het levenspad dat iemand gaat belopen. En zou gebeurtenissen in iemand zijn toekomst kunnen voorspellen.

Methodes met een lange traditie

 • Astrologie - Is de interpretatie van de beweging van hemellichamen (zoals de maan en zon) om gebeurtenissen op aarde te kunnen voorspellen. Een sterrenwichelaar of astroloog doet zijn voorspelling door middel van de berekening en interpretatie van een horoscoop. Waarzeggers kunnen ook gebruik maken van Astrologie.
 • Methoden voor karakteranalyse zoals grafologie, fysionomie, frenologie en handlijnkunde 
 • Numerologie - Numerologie is een populaire vorm van waarzeggerij die zich bezighoudt met enerzijds esoterische, symbolische aspecten van getallen en anderzijds met bredere interpretaties van getallensymboliek. Het woord numerologie betekend 'kennis der getallen'. 
 • Het gebruik van middelen zoals speelkaarten of tarot, theeblaadjes, een kristallen of glazen bol, teerlingen, vuur, water en weggeworpen zout.
 • Scapulomantie - voorspelmethode met behulp van schouderbladen, onder andere bij de sjamanen in Mongolië en bij de Oebychen, en plastromantie. (met behulp van buikschilden van schildpadden).

Veel voorkomende hulpmiddelen die waarzeggers gebruiken

Hulpmiddelen van waarzeggers
Hulpmiddelen van waarzeggers
 • Tarotkaarten of andere waarzegkaarten
 • Waarzegbol
 • Pendel
 • Runen 
 • Astrologie
 • Handlezen
 • Koffiedik kijken of theeblaadjes lezen
 • Ingewanden van dieren

Landen en waarzeggerij

Waarzeggerij is echt Universeel. Overal in de wereld wordt aan waarzeggerij gedaan en worden waarzeggers voor vele uiteenlopende zaken geraadpleegd. 

 • Canada en Amerika - Hier  wordt handlezen oftewel palmlezen of handlijnkunde veel door waarzeggers gebruikt. 
 • Thailand - In Thailand is waarzeggerij echt enorm populair. Hier zijn waarzeggers met een wachttijden van letterlijk jaren. Hier gebruiken de waarzeggers vaak Tarotkaarten, schelpen, handlijnkunde en ook andere hulpmiddelen. Waarzeggerij is hier heel normaal. Zelfs het Thaise hof heeft 13 Astrologen in dienst om de horoscoop van de koninklijke familie te lezen. 
 • Hongkong - In Hongkong is een beroemde straat genaamd ''Temple street". Hier bevinden zich tientallen waarzeggers waar de mensen letterlijk in de rij staan om hun toekomst te laten voorspellen. Vooral veel jonge koppeltjes komen hier naar hun toekomst vragen. 
 • Afrika - In Zuid-Congo wordt bijv. een mand gebruikt met bepaalde voorwerpen. Deze mand wordt dan geschud en aan de hand van hoe de voorwerpen in de mand liggen kan de waarzegger vertellen wat er gebeurd is. Wat opmerkelijk is aan waarzeggerij in Afrika is dat er geen toekomst voorspelt wordt. Er word niet gevraag wat er staat te gebeuren maar 'waarom is het gebeurd'?
 • Peru - Hier bevindt zich de grootste waarzeggersmarkt ter wereld, de Mercado Modelo in de kustplaats Chiclayo. Er worden veel verschillende methoden gebruikt. 
 • Turkije - Ook in Turkije wordt aan waarzeggerij gedaan. Hier is vooral koffiedik kijken erg populair. 
 • Spanje - In Spanje zijn mensen enorm gelovig en spiritueel. hier is Tarotlezen de meest gebruikte methoden om iemand zijn toekomst te voorspellen.
 • China - Hier is waarzeggerij ook volkomen normaal. Overal in China kunt u uw toekomst laten voorspellen door waarzeggers. De waarzeggers werken ook gewoon op straat in de stad of in het park. Het lezen van ogen en gezicht is hier een populaire manier om voorspellingen te doen. Ook wordt in China wordt vaak gebruikgemaakt van taoïstische symboliek .
 • Rusland - Ook hier wordt aan waarzeggerij gedaan. Hier druppelt men bijv. gesmolten lood, tin of bijenwas in water.

Beroemde waarzeggers

Nostradamus

Waarzeggers
Waarzeggers

De bekendste waarzegger allertijden is natuurlijk Michel de Nostradame. Nog beter bekend onder de naam Nostradamus. Hij was een Franse apotheker en vooral bekend als ziener en auteur van het boek Les Prophéties. Iedereen heeft natuurlijk weleens van hem gehoord. Nostradamus deed zijn voorspellingen en waarnemingen terwijl hij zich in een meditatieve toestand bevond. Ook maakte hij gebruik van Astrologie. In het jaar 1555 begon de Zuid-Franse apotheker met het schrijven van kwatrijnen. Kwatrijnen zijn een soort gedichten van 4 zinnen met twee verschillende rijmklanken. In deze kwatrijnen schreef hij zijn voorspellingen. Er zijn tal van voorbeelden van voorspelde zaken die daadwerkelijk uitkwamen. Hij voorspelde de kernbommen Hiroshima en Nagasaki, de komst van hitler, 9/11 en de dood van prinses Diana. 

Jean dixon

Jean Dixon, geboren op 5 Januari in 1904 in de Verenigde staten is een van de meest bekende vrouwelijke waarzeggers/astrologen. Zij zou ook de aanslag op president John F. Kennedy hebben voorspeld. Zij ontving een glazen bol van een zigeuner haar voorspelde dat ze een zeer bekende waarzegster zou worden die voorspellingen zou maken over belangrijke en bekende figuren. Net als Nostradamus spreekt Jean Dixon over een grote komeet die de aarde zal raken en zal vernietigen. Jeane Dixon voorspelde ook dat in de 20e eeuw een paus lichamelijk letsel zou lijden en een andere zou worden vermoord. Dit zou overeenkomen met de poging tot moord op paus Johannes Paulus II , en beschuldigingen van moord op paus Johannes Paulus I.

Edgar Cayce

Edgar Cayce was een zeer bekend medium/waarzegger. Eigenlijk wel de bekendste van zijn tijd. Hij leefde van 1877 tot 1945. Hij voorspelde belangrijke gebeurtenissen zoals de grote depressie en het begin van beide wereldoorlogen. Ook voorspelde hij de dood van prinses Diana. Hij werkte samen met bekende figuren als George Gershwin en Thomas Edison. Edgar Cayce werd ook wel ''de slapende profeet'' genoemd. 

Waar moet een goede waarzegger over beschikken?

Een goede waarzegger is iemand die zuivere toekomstvoorspellingen kan doen op vele verschillende gebieden. De meeste waarzeggers maken gebruik van hulpmiddelen om de toekomst te voorspellen. Maar daarnaast heeft een echte waarzegger of waarzegster ook een sterk ontwikkelde intuïtie en beschikt hij of zij of één of meerdere paranormale vermogens die hun ook helpen informatie over iemand zijn toekomst te ontvangen. 

Paranormale vermogens waar een waarzegger over beschikt

 • Helderzien - Iemand die helder ziet, ziet beelden van iemand zijn verleden, heden of toekomst.
 • Helderhoren - Iemand die helder hoort kan stemmen horen van bv overleden personen en gidsen.
 • Heldervoelen - Iemand die helder voelt kan bv iemand zijn pijn voelen maar het kan ook zijn dat iemand kan aanvoelen wat er precies gaat gebeuren. 
 • Helderweten - Iemand die helder weet, weet vaak hoe een situatie gaat verlopen zonder dat daar enige aanwijzingen voor zijn. 
 • Helderproeven - Iemand die helder proeft kan bv het favoriete eten proeven van een overleden persoon die tijdens een reading aanwezig is. 
 • Helderruiken - Iemand die helder ruikt kan bv de parfum ruiken van een overleden persoon. Soms word er bijvoorbeeld ook het favoriete eten geroken. 

Welke voorspellingen kan een waarzegger doen?

Een echte waarzegger kan op elk gebied voorspellingen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de liefde, werk, relaties, geld, kinderen, zwangerschap, verhuizing en gezondheid. Maar wat belangrijk is om te weten is dat niet zomaar alles al voorspeld kan worden. Sommige gebeurtenissen staan nu eenmaal nog niet vast maar worden gecreëerd door de keuzes die u maakt. Een waarzegger kan u alleen vertellen wat zij op dit moment voor u doorkrijgen via bijvoorbeeld hun zesde zintuig of door de tarotkaarten te lezen. Wees dus niet teleurgesteld wanneer een waarzegger u niet de antwoorden kan geven waar u naar op zoek bent. Een betrouwbare waarzegger zal u altijd eerlijk vertellen wanneer hij of zij op het moment geen antwoord kan geven op uw vraag. 

Is een waarzegger hetzelfde als een paragnost of medium?

Een waarzegger is niet helemaal hetzelfde als een medium of paragnost. Toch beschikken ze vaak over dezelfde kwaliteiten. Zo kunnen ze allemaal een kijkje nemen in iemand zijn verleden, heden en toekomst. Het verschil tussen een waarzegger en paragnost is dat een waarzegger zich vooral bezig houdt met het doen van voorspellingen. Terwijl een paragnost zich concentreert op iemand zijn verleden en heden en daarbij een klein stukje toekomst. Een medium is dan weer iemand die in staat is om contact te maken met de spirituele wereld. Denk hierbij aan overleden dierbaren. 

Chat met een online waarzegger

Nostradamus bekende waarzegger
Nostradamus bekende waarzegger

Wilt u zelf graag eens in contact komen met een betrouwbare online waarzegger? Dan kunt u kiezen om te chatten of bellen. Wij hebben vast een goede waarzegger chat voor u uitgezocht waar u direct live in contact kunt komen met professionele waarzeggers en waarzegsters. Hier kunt u ook vele ervaringen lezen die andere mensen met de waarzeggers hebben gehad. Voor maar €10 kunt u hier al een mooi waarzegger consult ontvangen.

Bezoek de waarzegger chat

Gratis waarzegger chat

Naast dat u via deze website goedkoop in contact kunt komen met betrouwbare en bewezen waarzeggers kunt u ook helemaal gratis in contact komen. Wij hebben namelijk een gratis waarzegger chat gevonden waar u gratis kunt chatten en gratis antwoorden op uw vragen kunt krijgen. Let wel, deze gratis waarzegger chat is Engelstalig. Wilt u meer informatie over de gratis waarzegger chat? Klik dan op onderstaande link.

Gratis waarzegger chat